laupäev, 29. november 2014

Liiga kiired ajad...

On olnud palju tegemisi ja asjatamisi, nii et polegi saanud blogida. Üritan nüüd heastada tegemata töö :)
Esmalt pildistamine: vaatasin, et Seffi kasvab nii suure kiirusega, et viimane aeg on lisaks enda tehtud fotodele ka mõne parema kvaliteediga aparaadiga mõned klõpsud teha. Kuna kodust veel Seffit välja ei julgenud viia, siis kutsusin fotograafi koju. Juhtus nii, et eelmisel päeval oli tulnud väike kingipakk Seffile, kus ka tema isa poolt saadetud kingitus. Fotograafi tehtud pilte mul praegu rohkem ei ole, kui vaid see üks: kus Seffi oma isa saadetud mänguasjaga poseerib:
Fotograaf viitsis ikka päris pikalt pildistamisega mässata. Alguses oli Seffi väga särtsu täis ja raske oli teda tabada, kui aja jooksul ta väsis ja tal hakkas palav (valgustus küttis ikka omajagu). Väsinult oli Seffi rahulikumalt ja siis sai ilusamaid kaadreid. Isa saadetud mänguasjaga pildi tegemise ajaks oli Seffi juba täitsa väsinud - kuid foto tuli täitsa armas :) Eks kui pilte juurde saan, siis panen mõned ka siia üles - ootan igatahes põnevusega!

Vahepeal sai Seffi minu tuttavalt jahimehelt suure põdra luu närimiseks. Kui selle kätte sai, siis rõõm oli üüratu :) Isegi nii suur, et lausa söögikord jäi vahele, sest kondi närimisest sai kõhu täis. Kondi saamisest on nüüd möödas pea kaks nädalat, kuid kont on talle ikka veel armas :) Veab seda aias ringi ja järab - täitsa armas ;)

Käisime täna ka vaktsineerimas - teise vaktsiini saab Seffi aasta lõpupoole. Arst arvas, et kahe vaktineerimisega saab hakkama. Seffi kaal nii täna vaktsineerimas kui umbes nädal tagasi, oli sama - 9,9 kg. Täitsa pontsik, kui peale vaadata. Aga eks enamuse sellest mahust annab karvkate :) Samas toitu ta üle mõistuse palju minu arvates ei saa - umbes topsi täie krõbinaid, jagatuna 3-4 toidukorra peale. Kuigi nüüd, kui vanast ravitoidust üleminekusegu enam ei ole, saab Seffi ainult Pro Formance firma toitu. Suure isuga sööb ta seda toitu vaid siis, kui kõht on väga-väga tühi. Selleks, et paremini söök maitseks, olen ka keefirit toidule pisut juurde seganud. Siis lakub Seffi kausi lausa tühjaks....

Praegu magab Seffi veel jahedas saunaruumis. Päevasel ajal veedab suure osa ajast õues, kuid ööseks ei ole veel julgenud teda õue jätta. Plaan on praegu selline, et paneme grillmajale akna-avadesse pleksiklaasi ette (nagu meil ikka talvisel ajal on) ja siis saab Seffi ilusti olla üle talve grillmajas, kus tal on lahedalt ruumi. Sinna ei tule üksi vihmapiisk või lumehelves sisse, ning ta saab seal olla päevasel ajal, kui meie tööl ja koolis oleme. Kui päeval harjumine on korras, siis plaanin proovida ka ööseks sinna jätmist. Karta on, et temaga seal magamisest ei tule mul midagi välja... - liialt külm on :) Aga ööseks välja jätmist enne ei võta plaani, kui ilmad pisut soojemaks on läinud. Praegu on päeval umbes -6 kraadi külma, öösel aga lausa -7...-8 kraadi külma. Pikem ilmaprognoos näitab täitsa pluss kraade, nii et siis saame vaadata, kuidas öö õues sujub. Seffi õeke on juba üle nädala õues maganud ja täitsa hästi tuleb õues olemisega toime.

Eile oli Seffil uus kogemus meie juures - esimene pesupäev. Ütleme nii, et see oli tõeline pere-üritus. Tegime sauna, et pärast pesemist Seffil külm ei hakkaks ja  ruumid soojemad oleksid, kui karva kuivatama hakkan. Pesemine ja föönitamine võttis kokku umbes 1,5 tundi, kui nüüd õigest mäletan. Aga kahju oli temast vaesekesest küll. Ta ikka niutsus ja palus, et saaks ära minna. Mitte kübetki naudingut pesemise juures ei olnud.... Arvasin, et vesi paelub teda või et vähemalt alguses soovib veega plätserdada - aga mitte sinna poolegi. Aga küll ta harjub... Tegin enne pesema minekut kontsentreeritud sampoonist ja palsamist tühjadesse pudelitesse lahjendatud segud valmis - siis oli hea lihtne neid kasutada ja pesuprotsess läks kiiremini. Mõned pildi meie nirust, kes pesus välja ilmus:

Ja nagu piltidelt näha, on Seffi ikka täitsa õnnetu selle pesemise üle ... kahju kohe temast.

Peale pesemist föönitasin Seffi kuivaks. Kuna mul veel spets koera fööni ei ole, siis tegin seda enda fööniga. Järgmine kord, kui sama asja läbi pean tegema, siis varun rohkem rätikuid, et kõigepealt suurem märg rätikuga välja saada. Sel korral kastasin ka rätikut, kuid ainult ühte. Föönitamise ajal mõtlesin, et oleksin pidanud ikka rohkem rätikuga enne kuivaks teda nühkima. Aga föönitamine väga pikalt aega ei võtnud õnneks. Ja pärast oli armas karvakera tagasi :) Ainus mis mulle veel muret valmistas oli pea-piirkonna pesemine ja föönitamine - seda natuke kartsin. Aga eks ma muretsen rohkem üle :) Praegu tegin nii, et kõrvade juurest pesin hästi ettevaatlikult, et vesi kõrva ei satuks ja föönitamisel üritasin teha nii, et tuul kõrva sisse ei läheks. Seetõttu jäi kõrvade tagant karv veidi märjaks ja see kuivas lõpuni toas. Enne Seffit õue ei lasknudki, kui igalt poolt kuiv oli.

Vot sellised lood siis meil. Ja nüüd on lumi ka maas - noh või et natuke on lund maas. Seffi reaktsiooni lumele ja lumega mässamisest kirjutan järgmisel korral :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar