neljapäev, 13. november 2014

Tegemised

Nädalavahetusel käis meil mitmeid külalisi. Tuleb tunnistada, et nende esimeseks huviobjektiks oli vaatamata kõikidele teistele nendel päevadel tähtsamatele mitmejalgsetele, siiski Seffi. Võib lausa öelda, et mõne külalise üle oli Seffi sõna otses mõttes nii õnnelik, nagu poleks teda terve elu näinud (mõnede külaliste puhul just nii sõna-sõnalt ka oli) ja oi-oi, kuidas ta oma rõõmu väljendas... Ja eks ta sai peale tervitamist omajagu tähelepanu külalistelt ka hiljem, õhtu edenedes. Et nii külalised kui Seffi vahepeal puhata saaks, siis panime Seffi vahepeal oma aedikusse saunaruumis, kus ta sai rahulikult magada ja valmistuda järgmiseks etteasteks:) Üldiselt suutsid külalised end väga hästi üleval pidada... ja Seffi samuti. Vaid pisemate, siukeste alla-meetristega oli keerulisem - Seffi ikka üritas ära näidata, kes on boss ja mängida nii nagu kutsikad ikka :) Aga polnud hullu midagi.


Kui Seffi tervisest rääkida, siis võib öelda, et alates laupäevast on ta juba täitsa terve olnud. See haigus on olnud ka äärmiselt õpetlik: olen aru saanud, et teise arsti arvamuse küsimine ei ole sugugi halb ja seda tuleks ka teha, kui juba esimesed kahtluse ilmingud on. Seega loo moraal, kui ei soovi mitme tule alla korraga jääda, siis tuleb ikka oma koera puudutavad otsused ise vastu võtta, mitte kuulata soovitusi ja vajadusel küsida teist arvamust. See on nüüd kindlasti see, millest ka edaspidi lähtuda kavatsen... Kui küsida, kas ma seda arsti ka oma tuttavatele soovitaksin, siis vastus on eitav. Aga õnneks on praeguseks tervise-mured seljataga ja loodetavasti ei tule uued niipea. Nüüd on veel vaja oodata aega, mil saaks alustada vaktsineerimisega, sest praegu seda veel teha ei saa.


Seffi  on kasvanud päris palju. Kui vaadata paari nädala taguseid fotosid, siis on ikka täitsa mürakas juba. Kahju, et veel jalutama ei saa minna. Üks asi on vaktsineerimine, teine asi see, et ega ta ju ei oska rihmaga jalutada. Harjutame talle vahepeal kaelarihma kandmist. Toas olles on kogu ta tähelepanu kaelarihmale suunatud. Üks pikaajaline koeraomanik ütles, et kui õue minna ja kaelarihm panna, siis suunab koer tähelepanu ümbritsevale ja kaelarihmaga harjumine läheb kiiremalt. Eks paistab, proovime ka seda varianti.

Ah jaa, enne veel kui unustan. Kui Seffi meile tuli, siis olid tal mõlemad kõrvad lontis. Selle järgi oli teda hea ära tunda, kui ta oma õega müras. Aga nüüd, paar päeva tagasi läks üks kõrv kikki ja teine on peaaegu kikkis.

Kunagi enne Seffi võtmist mul mees ei uskunud, kui kirjeldasin talle, et Samojeedi koera karv on mustust hülgav. Et kui poriseks saab ja ära kuivab, siis peale kammimist on tagasi valge koer. No nüüd on ta saanud selles ise ka veenduda. Ja kui ise ei näeks, siis ei usuks ka, et selline asi võimalik on. Kindlasi ei ole ta sama puhas kui vahetult peale pesemist, kuid kindlasti mitte enam porine. Esimese pesu võtame ette vast novembri lõpus - siis on kuu möödas eelmisest pesemisest. Kuna Seffi karv on väga paks ja seetõttu vajab erihooldust, siis peale pesemist  on vaja teda föönitada. Vahepeal oli päevakorral eraldi spets-koerafööni ostmine. Lükkasin esialgu selle edasi tulevikku. Esiteks, maksavad föönid väga palju (130 eurot ja + ...) ja teiseks ta on veel väike, nii et inimeste fööniga saab hakkama. Tuttav, kellel on kodus Tsau-tsau (ka karvapall), föönitab oma kutsat tavalise fööniga. Proovin esimesed korrad ka inimeste fööniga - õnneks on mul föönil  külma funktsioon peal: see puhub sellist käesooja õhku. Pealegi saab siis väiksema intensiivsusega fööniga föönitades hakata Seffit selle müra ja tuulega harjutama. Ja eks paistab, kuidas selle spets fööni ostmisega on. Kuid eks ta ole, selle ostmisest ma ei pääse :)

Ja siia paar pildikest meie eile-õhtusest porikäkist, kui ta tuli tuppa peale õega õues hullamist :)Ja juhhuu, hommikuks oli puhas - kui veel üle harjasin oli nagu täitsa uus :)


Homme õhtul tuleb meile koju fotograaf pildistama - ei saa ju veel koos Seffiga kuhugi fotograafi juurde minna, no ja ta kasvab mühinal. Eks ma siis järgmine kord muljeta fotograafist ja üritan siia ka ilupilte panna :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar